Kayıtsız Üye, Hoş Geldiniz
Son Ziyaretiniz: Bugün Saat 09:40 PM gerçekleşmiştir

Members:
Threads:

Newest Member:

Geri git   Tarif defteri forum > Başlangıçlar > Aperatifler

Seçenekler Stil
Alt 05-31-2005, 04:29 PM
ned ned isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Member
Site Admin

Standart kabakli patates(aperatiften cok garnitur diyebiliriz)

Istenilen miktarda patates ve kabaklar soyulup az suyla haslanir.
Rendeden gecirilir(yada iyice ezilir)
2 yumurta,tuz,karabiber,kasar rendesi ve az yag konulur ,firinda yarim saat kizartilir.
Etlerin yaninda cok guzel bir garnitur olur...
Alt 06-01-2005, 08:51 AM
okale okale isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Senior Member

ned tarifi bu akşam yapacağım içine birazda un veya galeta unu katmayı düşünüyorum.haticenin fırında pırasası gibi tepsinin altına ve ustunede galeta unu serpeceğim bakalım nasıl olacak teşekkurler tarif için
Alt 06-01-2005, 03:10 PM
kamuş kamuş isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Junior Member

merhaba bende size garnitür tarifi vermek istiyorum.
patatesleri iri küp şeklinde doğrayıp nişastasını iyice akıtıp kuruluyoruz daha sonra 2 yada üç diş sarımsağı ince ince doğruyoruz. tavada az sıvıyağda beraber kızartıyoruz. tavayı sallayarak kızartırsak güzel oluyor bu arada indirmeye yakın tuz kekik ilave ediyoruz. pilavın yanında balığın yanında güzel oluyor.
Alt 06-02-2005, 09:10 AM
okale okale isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Senior Member

ned yaptım dün akşam ben çok beğendim annemde bize gelmişti oda beğendi eşim çok şüphelenerek yedi içine yabancı birşeymi koydum diye çünkü ona patates garetn bu yemeğin adı dedim ve kabak koyduğumu söylemedim hiç patatese benzemiyor dedi ama çok inandırıcı konuştuğum için korkarak ta olsa yedi.garip geliyor size ama benim kocacığım sebzeden öleceğini felan sanıyor galiba
neyse dediğim gibi ben içine 2 kaşık un 2 kaşıkta galeta unu koydum.evde kaşar peyniri yoktu beyaz peynir koydum.zeytin yağ ile birlikte çok azda tereyağ ekledim senin tarifinden farklı olarak.birde dedğim gibi fırında pırasa gibi borcamın altına ve üstüne galeta unu serptim.
birdahaki sefere kabaklardan biraz daha fazla patates koymayı düşünüyorum.daha tok olacağını tahmin ediyorum çünkü bu biaraz yumuşaktı.uzun lafın kısası tarifini çok beğendim herzaman yapacağım sevgiler.eşim çok cin olmasına rağmen anlamadı kabakları yuuupppiiiiii
Alt 06-02-2005, 11:44 AM
cessie cessie isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Member

merhaba arkadaşlar benim eşim sporcu(body building) dolayısıyla yaşam boyu evimizde belli bir yemek düzeni hakim. genel olarak çok az sıvı yağ da pişmiş sebzeler ve mutlaka beyaz et ile pişmiş yemekler. dolayısıyla ben çok çeşit yapmaya çalışsam da bir süre sonra eşim her şeyi yemediği için mutfağımızda rutinlik kaçınılmaz oluyor. böyle kolay hazırlanan aperatif yemeğin yanında yardımcı yemekler benim kurtarıcım oluyor çoğu zaman böyle tarifler uyguladığım zaman eşim tek düze beslenmesini unutuyor çok mutlu oluyor dolayısıyla da ben..
bu tarifi hemen denedim çok memnun kaldık. sık sık yapacağım ben tarife sadık kaldım sadece kabakların yumuşaklık vereceğini düşünerek 2 çorba kaşığı kadar galeta unu ekledim. nefis oldu hem rejime hem damak tadına çok uygun bir yemek önerenlerin ellerine sağlık.
Alt 10-12-2006, 01:56 PM
PINKMARTINI PINKMARTINI isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Junior Member

Standart Re: kabakli patates(aperatiften cok garnitur diyebiliriz)

Alıntı:
ned´isimli üyeden Alıntı
Istenilen miktarda patates ve kabaklar soyulup az suyla haslanir.
Rendeden gecirilir(yada iyice ezilir)
2 yumurta,tuz,karabiber,kasar rendesi ve az yag konulur ,firinda yarim saat kizartilir.
Etlerin yaninda cok guzel bir garnitur olur...

BU TARİF SÜPER ARKADAŞLAR. ET VEYA BAŞKA BİR YEMEK FARKETMİYOR. HERŞEYİN YANINA YAKIŞIYOR. 16 AYLIK EVLİYİM. TARFİMİ BU SİTEDEN ALDIĞIMDAN BERİ HER MİSAFİR AĞIRLADIĞIMDA YAPIYORUM VE HER YİYEN TARİFİ İSTİYOR BENDEN.SÜPER LEZZETLİ BİR TARİF. BU LEZZETİ ZAMANINDA BU SİTEDE PAYLAŞTIĞIN İÇİN TEŞEKKÜRLER.
Alt 10-12-2006, 03:34 PM
oznur_emre oznur_emre isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Junior Member
Site Admin

arkadaslar bunu borcama yayip firinin izgarasinda mi kızartiyosunuz, aksama yapmayi dusunuyorum da
Alt 07-19-2008, 07:49 AM
yosunbuka
Guest

Wink

bugün denedim ve çok güzel oldu.okale arkadaşımın yorumunu dikkate alarak yaptım.teşekkürler ned teşekkürler okale.tam ölçü ile yazayım.muhakkak deneyin arkadaşlar.30 cmlik borcama göre denedim.
4-5 patates(soyup küçük doğradım çabuk olsun diye ve kabaklarıda ekleyip beraber haşladım.)
1 orta boy kabak
2 yumurta
2-3 yemek kaşığı yağ
2-3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı galeta unu
tuz,karabiber,kırmızıbiber
dereotu
kalıba serpmek için galeta unu
*galeta unu için 10 tane etimeği robottan geçirdim.altına ve üstüne nekadar bol galeta unu serperseniz o kadar kolay alınıyor tepsiden.
Angehängte Grafiken
Dosya tipi: jpg 020.JPG (92,1 KB (Kilobyte), 19x kez indirilmiştir)
Seçenekler
Stil